Excite

Donna Summer overleden

De Amerikaanse zangeres Donna Summer, bekend als de koningin van dicsomuziek is vandaag op 63-jarige leeftijd overleden. De zangeres streed al lange tijd aan kanker, maar hield dit zoveel mogelijk verborgen van de buitenwereld. Ingewijden vertellen de website TMZ dat Summer de afgelopen jaren nog werkte aan een nieuw album.

Doorbraak

Donna Summer werd geboren als LaDonna Adrian Gaines en scoorde haar grootste hits in de jaren zeventig, met discoklassiekers als “I Feel Love,” “Last Dance” en “Hot Stuff.” Ze werd pas echt bepalend voor de discomuziek dankzij haar samenwerking met de Italiaanse producent en musicus Giorgio Moroder. Summer brak in 1975 door met de hit “Love to Love you Baby.” In Nederland kwam haar doorbraak al een jaar eerder, toen ze optrad in de televisieshow van Sjef van Oekel (wijlen Dolf Brouwers), Van Oekel’s Discohoek. In 2008 verscheen het laatste album van Donna Summer: Crayons. Ze trad toen ook op in het programma American Idol.

Teruggetrokken bestaan en familie

In de laatste jaren van haar leven leidt de zangeres een teruggetrokken bestaan. Ze maakte nog wel muziek, maar de hits uit haar hoogtijdagen heeft ze niet meer kunnen evenaren. De familie van Donna Summer heeft in een verklaring laten weten dat zij “in vrede haar buitengewone leven en blijvende erfenis” zullen vieren. Summer trouwde met Brooklyn Dreams zanger Bruce Sudano in 1980. Zij kregen samen twee dochters Brooklyn en Amanda. Uit een eerder huwelijk was dochter Mimi geboren. Donna Summer laat verder vier kleinkinderen achter.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021