Excite

Dood Osama Bin Laden groot nieuws online

De dood van terroristenleider Osama Bin Laden blijft groot nieuws. Vooral op internet wordt er veel aandacht aan geschonken. Zo werd onder meer de man gevonden die – zonder dat hij het doorhad – de overval op Bin Laden via Twitter publiceerde.

Het gaat om Sohaib Athar, een IT consultant die onder de naam @ReallyVirtual op Twitter liet weten dat er helikopters over zijn woonplaats Abbottabad in Noord-Pakistan vlogen. Ook meldde hij dat dat zelden voorkwam. In een van zijn tweets vertelt hij dat hij een harde klap hoorde en vraagt hij zich af of het niet het begin is van iets heel vervelends. Vervolgens meldt hij iedere helikopter en klap die hij hoort en verzucht hij dat hij naar Abbottabad was gekomen voor zijn rust. Na een poosje komt Sohaib Athar erachter dat hij voortaan bekend zal staan als ‘de man die de aanval op Osama live versloeg, zonder het te weten’.

Inmiddels is de niet-zo-geheime schuilplaats van Bin Laden ook opgenomen in Google Maps en kun je zelfs de route naar die locatie berekenen. Het is niet helemaal duidelijk wie de locatie heeft toegevoegd aan Google Maps. Ook het ‘waarom’ van de classificatie ‘pretpark’ blijft nog een klein raadsel. Ook op Foursquare houdt de dood van Osama mensen bezig; talloze gebruikers checken in op plekken die duidelijk maken dat Bin Laden er niet meer is, denk bijvoorbeeld aan ‘Osama bin gonathon’.

Afbeelding: Flickr account teacherhax

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021