Excite

Doodgeboren baby Ella tot leven gewekt

In Engeland is een doodgeboren kindje op miraculeuze wijze tot leven gewekt. Direct na de geboorte werd het kindje tot onder het peil afgekoeld om hersenschade te voorkomen. Na 72 uur werd de temperatuur van de baby langzaam weer opgevoerd en al na een paar dagen kon ze naar huis.

Ella Claxton, zoals het kindje heet, maakt het inmiddels goed. Ze is negen maanden oud en haar verhaal komt nu pas naar buiten, omdat haar moeder de nieuwe techniek onder de aandacht wil brengen. Het heeft immers het leven van haar dochter gered, die kerngezond is en alleen af en toe bij de fysiotherapeut langs gaat. Ook de specialisten die het meisje destijds weer tot leven wekten, staan daarvan te kijken.

Tijdens de bevalling merkten artsen dat de placenta van de 32-jarige Rachel Claxton was gescheurd. Ella kreeg daardoor geen zuurstof meer en ook de bloedtoevoer raakte verstoord. Officieel was het meisje overleden. Na een reanimatie van vijfentwintig minuten klopte het hartje van de baby weliswaar weer, maar veel zwakker dan normaal het geval is.

Volgens de Britse krant The Sun vreesden de dokteren dat Ella hersenbeschadiging zou oplopen of alsnog dood zou gaan. Vliegensvlug werd het pasgeboren meisje overgebracht naar een ander ziekenhuis waar haar lichaamstemperatuur omlaag werd gebracht, waardoor ze onderkoeld raakte. Haar hersenactiviteit vertraagde en dat stelde haar lichaampje in staat zichzelf te repareren. Na drie dagen werd Ella opgewarmd en begon ze na een valse start aan het leven.

Afbeelding: Flickr, gebruiker sabianmaggy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018