Excite

Doodsbedreigingen voor familieleden militairen

Een kant van de Nederlandse deelname aan de missie in Uruzgan is zwaar onderbelicht in de media. De Telegraaf kwam vandaag met een artikel over het thuisfront van militairen die in Uruzgan zitten. Deze familieleden krijgen namelijk in steeds grotere mate te maken met bedreigingen. Het terreur tegen het thuisfront van uitgezonden militairen begint steeds zorgwekkendere vormen aan te nemen. De krant spreekt van 'veelvuldige bedreiging' en 'lugubere doodsaankondigingen'. Dat is uiteraard een kwestie die keihard aangepakt dient te worden.

Sommige bedreigingen gaan zover, dat de familie van een uitgezonden militair moest onderduiken op een kazerne. Defensie heeft dit aan de Telegraaf bevestigd. Terwijl de militair duizenden kilometers verderop bezig is om Uruzgan te ondersteunen en het land daar weer op te bouwen, moet de familie onder continue bewaking gesteld worden. Dat zijn uiteraard schandalige zaken. Het brengt de oorlog in een ver en vreemd land ineens akelig dicht bij huis. Het bewijst dat inmenging in internationale affaires ook gevolgen heeft in Nederland zelf. De terreur tegen familieleden moet dan ook hard aangepakt worden.

Er is sprake van telefonische bedreigingen, maar het gaat dus regelmatig veel verder. Zo werd er bij de familie van een uitgezonden militair een doodskist in de tuin gezet. Dat zijn lugubere daden, die altijd voorkomen dienen te worden. Ondanks diepgravend onderzoek zijn er echter nog geen verdachten aangehouden. Hoewel het ministerie de zaak probeert te nuanceren, wordt er bij defensie intern de noodklok geluid. De wekelijkse stroom van smsjes, emails, telefoontjes en dergelijke, waarin het thuisfront wordt bedreigd, veroorzaakt in ieder geval een hoop onrust.

Afbeelding: Flickr, FaceMePLS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020