Excite

Doorbraak in Joanna Yeates-zaak

Een reeks forensische tests en een enorme zoektocht door telefoongegevens en CCTV opnames zouden nieuwe hoop hebben gegeven op een oplossing in de zaak van de moord op Joanna Yeates. De 25-jarige Britse vrouw werd net voor de kerst dood gevonden. Elk spoor van de dader ontbrak nog. Nu wijst alles er op dat er een doorbraak in de zaak is.

Jo verdween op 17 december en werd gewurgd teruggevonden. De politie is er vanuit gegaan dat ze in haar appartement vermoord is en dat ze in een grote tas of koffer naar buiten is gesleept. Daarom werd het CCTV materiaal vooral gescand op automobilisten die met grote tassen te zien waren. Ook zou het kunnen dat ze pas na een paar dagen gedumpt is. De politie baseerde dit op het feit dat er maar weinig sleepsporen op de kleding en het lichaam van Joanna te vinden waren.

Volgens bronnen zijn er nieuwe vitale aanwijzingen gevonden, die voor een ware doorbraak kunnen zorgen. Het zou gaan om informatie die het onderzoek een heel andere richting in stuurt. Volgens het onderzoeksteam gaat het om een heel belangrijke ontdekking. Eerder werd er via Twitter al een bericht uitgestuurd dat de politie had bevestigd dat er een tas of koffer vermist werd, maar de politie ontkende later zo’n bericht bevestigd te hebben.

De politie werkt op het moment ook nog aan het nagaan van alle tips die binnen zijn gekomen naar aanleiding van een reconstructie die uitgezonden werd in een bekend misdaadprogramma.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020