Excite

Doutzen Kroes gaat presenteren

Fries topmodel Doutzen Kroes gaat de Gouden Kalveren presenteren. De Friezin zal op 5 oktober samen met comedian Jandino Asporaat de winnaars van de Nederlandse filmprijzen bekendmaken tijdens een live uitzending. Dat melden het Nederlands Filmfestival en de VPRO dinsdag.

Uitdaging

Doutzen Kroes is blij met haar presenteerklus van het gala. “Dat is het leuke van mijn vak, dat je opeens voor zo'n uitdagende presentatieklus wordt gevraagd.” Verder zegt het topmodel dat ze gaat genieten van de avond. “Ik kijk er naar uit de Nederlandse filmsterren persoonlijk te ontmoeten.” Het is voor het eerst dat Kroes een dergelijke avond gaat presenteren. Ze wil graag dat haar collega Jandino haar helpt als het topmodel even geen raad weet op het podium. “Als ik er even niet uitkom, moet Jandino mij maar redden,” zegt Doutzen.

Nederlandse Oscars

Ook Jandino Asporaat is ook enorm vereerd dat hij is gevraagd. De comedian gaat zich laten inspireren door oor Amerikaanse cabaretiers die de uitreiking van de Oscars in Amerika presenteren. “Voor een Amerikaanse comedian is dat het hoogst haalbare. Ook daarom voel ik me vereerd met de uitnodiging. De Gouden Kalveren zijn toch een soort Nederlandse Oscars.”

Nova Zembla

Ervaring met presenteren heeft Doutzen misschien niet, maar wel op het witte doek. Vorig jaar had de Victoria’s Secret ster een rol in de productie Nova Zembla. De film, geregisseerd door Reinoud Oerlemans, was veel bezocht, maar viel niet in de prijzen. Reden was dat er veel kritiek was op de matige vertelling van het verhaal.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020