Excite

Downloadsite gaat illegaal materiaal filteren

De downloadsite Mininova.org gaat een nieuw experiment beginnen om het illegaal downloaden tegen te gaan. Dit doen ze door illegaal gekopieerde films te filteren. De website kondigde dit donderdag aan via een blogbericht.

De Nederlandse downloadsite Mininova biedt torrents aan. Hiermee kun je films, muziek, software en spelletjes downloaden en uitwisselen via het internet. Een groot deel hiervan is illegaal en dat kost de makers van de producten handenvol geld. Mininova.org probeert daarom nu de aandacht van de site te richten op een platform waar artiesten en bedrijven hun producten op kunnen plaatsen. De site komt nu met filtersoftware, die moet vaststellen of de software illegaal is of niet. Als het om illegaal materiaal gaat, zal het automatisch worden verwijderd.

Mininova.org is één van de bekendste alternatieven voor het Zweedse The Pirate Bay. De vier oprichters van The Pirate Bay kregen vorige maand een jaar gevangenisstraf. Ook moeten ze een schadevergoeding van 2,7 miljoen euro betalen. Ook tegen Mininova loopt een gerechtelijke procedure. De dienst zal zich volgende maand moeten verdedigen. Volgens Brein, een antipiraterijstichting, heeft Mininova nooit eerder stappen ondernomen om de illegale handelingen bij voorhand tegen te gaan. De genomen stappen zijn pas na de aanklacht gekomen. En dat is iets waar het bedrijf aardig wat kritiek over krijgt.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020