Excite

Dramaserie A'dam - E.V.A. valt in de prijzen

De achtdelige Nederlandse dramaserie A'dam - E.V.A. is in de prijzen gevallen bij de Beeld en Geluid Awards. De serie, geproduceerd door de VARA, NTR en VPRO werd in 2011 uitgezonden en genoot grote populariteit. A'dam - E.V.A. laat diverse verhaallijnen door elkaar zien, waarmee de levens van verschillende mensen verweven worden. De titel verwijst naar de twee hoofdpersonen, de eerste personen in de bijbel, de locatie en de vele personages van de serie, Amsterdam en vele anderen.

The Voice of Holland

De tweede editie van de talentenjacht The Voice of Holland was de grote winnaar van de avond. Het programma viel in de prijzen op het gebied van multimedia en met een auditie-aflevering in de categorie amusement. The Voice of Holland was ook nog genomineerd in de categorie showprogramma’s, maar daar ging de andere talentenjacht X-Factor er met de Beeld en Geluid Award vandoor.

Juliana

De VARA-serie Den Uyl en de affaire Lockheed werd geëerd met twee titels, zowel voor beste actrice als beste acteur. Deze gingen respectievelijk naar de vertolkster van Juliana Catherine ten Bruggencate en Joop Keesmaat in de rol van premier den Uyl.

Beeld en Geluid Oeuvre Award

Voor de feestelijke uitreiking werd al bekend gemaakt dat regisseur en producent Ireen van Ditshuyzen de Beeld en Geluid Oeuvre Award had gewonnen. De jury beschouwde haar documentaires als tijdsdocumenten die bijdragen aan het maatschappelijk debat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019