Excite

Drie DJs Glazen Huis actie bekend

De drie DJ’s die zich voor 3FM in het Glazen Huis laten opsluiten zijn vandaag bekend geworden. Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom zitten dit jaar in het Glazen Huis om geld op te halen in samenwerking met het Rode Kruis. De gezichten van de actie Serious Request werden bekendgemaakt door zendermanager van 3FM Wilbert Mutsaers. Door middel van een telefoontje live in de uitzending De Coen en Sander Show dinsdagmiddag werden de DJ’s op de hoogte gebracht.

Babysterfte

Jaarlijks overlijden wereldwijd meer dan vijf miljoen baby’s door gebrek aan medische zorg en begeleiding tijdens de kraamperiode. Het geld dat Serious Request ophaalt zal besteed worden aan het opleiden van verloskundigen, uitvoeren van zwangerschapscontroles en voorlichting. Zo hopen 3FM en het Rode Kruis de babysterfte terug te dringen.

Enschede

De actie Serious Request krijgt dit jaar plaats op de Oude Markt in Enschede. Vanaf 18 december tot kerstavond eten de DJ’s niets om aandacht te vragen voor de babysterfte. Enkel op groentesappen zijn de drie verantwoordelijk voor 24 uur per dag radio maken vanuit het Glazen Huis. Alle nummers op de radio zijn verzoeken van luisteraars waarvoor ze een bedrag doneren.

Recordbedrag 2011

In 2011 haalde Serious Request een recordbedrag op van 8,6 miljoen euro. Dit geld heeft volgens het Rode Kruis het afgelopen jaar 160.000 moeders geholpen die beschadigd waren door oorlog en conflicten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019