Excite

Drie miljoen liter van het witte vocht gaat verspild worden

De Waalse boeren zijn boos. Heel boos. Eigenlijk kun je beter zeggen dat ze woedend zijn. Waarom? Omdat de Europese Unie gaat sleutelen aan de melkprijzen. En daar worden de Waalse boeren niet vrolijk van. Ze zijn bang dat door het langzaam afschaffen van de melkquota de melkboeren flink in de problemen komen. Tijd voor een protest, aldus de Waalse boeren. Hier moet wat aan gedaan worden. Woensdag is het zover, dan zullen de Waalse boeren laten weten wat zij vinden van het Europese beleid.

Dat doen deze boeren door de dagproductie van melk uit te gieten. Drie miljoen liter melk zal er dan worden verspild aan de aarde van Wallonië. Ze zijn vandaag al begonnen met het inzamelen van de melk. Uiteraard levert verspilde melk nog minder geld op, maar dat doet er even niet toe. Spuiten met het witte vocht, laat ze het maar merken in Brussel. Uiteraard zou de actie perfect zijn als de drie miljoen liter melk wordt uitgegoten voor de entree van de het gebouw van het Europese parlement. Dat het nog maanden naar zure melk ruikt.

De vakorganisatie FUGEA heeft besloten dat de maat vol is en de melk uitgegoten moet worden. De miljoenen liters zullen in de regio Ciney aan de aarde worden toevertrouwd. Het zal daar dus nog wel een tijdje stinken. Om aan te tonen dat het protest een Europees karakter heeft, wordt er ook melk opgehaald bij Franse boeren. Het is niet de eerste actie van de Waalse boeren, maar wel de meest unieke. Benieuwd welk effect het gaat hebben...

Afbeelding: Flickr, law_keven

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020