Excite

Drijvend Monaco als speeltuin voor superrijken

Het Britse designerbedrijf Yacht Island Design heeft een gigantisch luxejacht ontworpen, speciaal voor de allerrijksten der aarde. Nu al wordt het schip, dat onder andere een strand en watervallen herbergt, ‘de speeltuin voor miljonairs’ genoemd.

Het ultraluxe jacht is 155 meter lang, en belooft de duurste in zijn soort te worden. Ook over de inrichting hebben de Britse designers al nagedacht. De ‘speeltuin’ moet een drijvende replica van Monaco worden. Dat kleine staatje in Zuid-Frankrijk is vooral bekend vanwege peperdure resorts en gokpaleizen. De naam van het schip: ‘Streets of Monaco’.

Er zullen zestien gasten tegelijk aan boord kunnen. Een crew van maar liefst 70 man zal hen op hun wenken moeten bedienen. Op het schip zal het de luxepaarden aan niets ontbreken. Er zullen miniversies van de bekende trekpleisters van Monaco op gebouwd worden, zoals het racecircuit van Monte Carlo, Hotel de Paris, La Rascasse en het Loews Hotel.

Alsof dat niet genoeg is, hebben de ontwerpers ook gedacht aan zwembaden, sauna’s, stoombaden, tennisvelden, een bibliotheek, een bioscoop en een landingsbaan voor helikopters. Zelfs een duikbootmag niet ontbreken.

Het is nog maar de vraag of het ontwerp ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt, want er hebben zich nog geen geïnteresseerden voor het jacht aangediend. Misschien dat dat iets te maken heeft met het kostenplaatje: de bouw van het schip zal naar schatting maar liefst 840 miljoen euro gaan kosten. Het huidige duurste schip van de wereld is het superjacht ‘Eclipse’.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020