Excite

Dronken Canadezen stelen ijsveegmachine

Twee dronken Canadezen die met hun auto vast kwamen te zitten in de modder, probeerden hun reis op een vreemde manier te vervolgen. Ze gingen een ijsbaan in de Canadese plaats Calgary binnen, braken de garage open en reden op een Zamboni, een veegmachine, naar buiten.

Op dat moment was de manager van de ijsbaan, Ross Harris, aan het werk in zijn kantoortje. 'Ik zag één van de Zamboni's naar buiten rijden via het camerasysteem en vroeg me af wat hier aan de hand was,' zei de verbaasde manager. Al snel kreeg hij in de gaten dat er twee dronkenlappen hadden ingebroken in de garage waar de veegmachines stonden.

Harris zette de achtervolging in maar hoefde niet lang te speuren. Vlak buiten de ijsbaan stonden de dieven te sjorren aan hun Zamboni om hem van een bevroren stuk weg af te krijgen. In plaats van excuses te maken vroegen de zuipschuiten ongegeneerd aan Ross Harris of hij een vrachtwagen had waarmee de Zamboni losgetrokken kon worden.

Ongeveer vijf minuten later was de politie ter plaatse. Agent Kelly Oberg zei nog nooit een zaak als deze meegemaakt te hebben en vertelde CNews dat er waarschijnlijk alcohol in het spel was. 'Dit is mijn eerste gestolen Zamboni,' zei de agent. 'Volgens mij wilden ze hun eigen auto duwen met de veegmachine. Hoewel ze succesvol de ijsbaan wisten te verlaten konden ze buiten snel worden ingerekend,' zei Oberg.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Nathanael Burton

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020