Excite

DSB is failliet

DSB is niet meer. Er komt een einde aan de terreur van reclamespotjes voor Becam, Frisia en Lenen.nl. Geen Leen van Frisia meer die komt vertellen hoe goedkoop het is om bij hem te lenen. Geen gelukzalige gezinnetjes meer die hun financiële zelfmoord met een brede glimlach in de bus gooien voor een nieuwe auto. Aan dat alles is vandaag een einde gekomen. DSB is failliet.

Dirk Scheringa had nog wat uitstellen gekregen om zijn bank te redden. Zo was hij in onderhandeling met de aasgieren van Lone Star uit Texas. Dat bedrijf koopt discutabele banken op, schroeft de rentes op, treedt bikkelhard op tegen wanbetalers en verkoopt de bank dan vaak weer met winst. Lone Star en DSB kwamen er echter niet uit. Niemand wilde de wankele bank van Scheringa hebben.

Ook het tweede plan, om er honderd miljoen euro overheidsgeld in te pompen, kwam niet van de grond. DSB is daarmee reddeloos verloren. Dirk Scheringa kan weer aan nieuwe projecten beginnen, de medewerkers een nieuwe baan zoeken en AZ een nieuwe sponsor. Zo gaat dat soms, als je speelt met vuur. Wat reclamezendtijd betreft is het uiteraard alleen maar een vooruitgang.

Afbeelding: Flickr, Vincent Teeuwen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020