Excite

Duitsland en Nederland winnen beide

De oude strijd in het voetbal lijkt weer te zijn opgelaaid nu de ontmoeting van Duitsland en Nederland in de poulewedstrijd van het Europees Kampioenschap steeds dichterbij komt. Hoewel zowel Duitsland als Nederland vorige week bar slechte oefenwedstrijden speelden hebben beide teams zich in de laatste wedstrijden gisteren en vandaag gerevancheerd.

Duitsland wint

Duitsland won vanavond de oefenwedstrijd tegen Israël in Leipzig met 2-0. Mario Gomez trof na veertig minuten in de stromende regen doel. André Schürrle scoorde het tweede doelpunt van de wedstrijd in de 82e minuut, waarna de bal opnieuw op de middenstip gelegd kon worden. De overwinning was belangrijk voor de Duitse ploeg, die vorige week met 5-3 verloor van Zwitserland; een nederlaag die niet snel vergeten zal worden. De belangrijkste reden leek te zijn dat er tien spelers van Bayern München misten, die vanavond wel deel uitmaakten van het team.

Noodzakelijke overwinning voor Nederland

Ook het Nederlands elftal deed goede zaken in de oefenwedstrijd gisteren. Tegen een aanvallend Slowakije werd met 2-0 gewonnen in Rotterdam. Volgens doelpuntenmaker Rafaël van der Vaart was de overwinning noodzakelijk. “We voelden natuurlijk de druk omdat we thuis hadden verloren van Bulgarije. We moesten het Nederlandse volk wel tevreden houden. Daarom was het belangrijk dat we weer gingen winnen.”

Aartsvijanden

Aartsvijanden in het voetbal Nederland en Duitsland ontmoeten elkaar op 13 juni in de Oekraïne. Voor die tijd speelt Oranje nog één oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland op 2 juni. De laatste wedstrijd die het Nederlands elftal speelde tegen Duitsland was in november 2011, deze werd overtuigend gewonnen door de oosterburen met 3-0.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020