Excite

Duitsland wordt wereldkampioen voetbal in Brazilië

  • @BettingAccas - Twitter

Duitsland heeft de finale van het WK voetbal in Brazilië gewonnen. De nieuwe wereldkampioen versloeg Argentinië in de verlenging met 1-0. Het is de vierde keer dat onze oosterburen de wereldtitel op hun naam zetten. De Duitsers hadden ook een primeur dit toernooi: het is voor het eerst dat een Europees land op Zuid-Amerikaanse bodem de winst pakt.

De winst is vooral te danken aan de samenwerking binnen het team, zo vertelt Phillip Lahm na de wedstrijd. “We hebben als één team gestreden. Dat was onze kracht op dit WK,” zegt de Duitse aanvoerder terwijl hij de wereldbeker stevig in zijn handen heeft.

Hard werken

De winst op Argentinië is een stuk zwaarder bevochten dan de halve finale tegen gastland Brazilië. Waar vorige week het gastland nog met 7-1 naar huis werd gestuurd, moesten de Duitsers in het duel tegen de Argentijnen diep gaan. Na 90 minuten reguliere speeltijd werd de verlenging ingezet. Pas in de 113e minuut scoorde invaller Mario Götze, die tot dat moment geen gelukkig toernooi beleefde.

Mario Götze

Götze verloor tijdens het toernooi zijn basisplaas aan Miroslav Klose. “Het was geen gemakkelijk jaar voor mij en geen gemakkelijk WK,” vertelt Götze na afloop. “Maar vandaag kwam een droom uit voor mij. Ik ben ongelooflijk trots op wat we hier hebben laten zien, dit is een grootse prestatie. Iedere speler uit onze selectie verdient deze beker.”

Huldiging

Voor de kersverse wereldkampioenen houdt het feest nog niet op. De Duitse ploeg wordt morgen feestelijk onthaald in Berlijn, waar ze worden gehuldigd. Bij de Brandenburger Tor, waar alle wedstrijden van die Mannschaft te zien waren, zal de ploeg worden toegejuicht door duizenden uitgelaten voetbalfans.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021