Excite

Dure flitslening zal verdwijnen

Een flitslening is een manier om snel geld te lenen. Je kunt een paar tientjes lenen, maar ook duizenden euro’s. Een flitslening is heel gemakkelijk aan te vragen, waardoor veel mensen die nergens anders meer terecht kunnen een flitslening afsluiten. De rente bij flitsleningen is echter extreem hoog en loopt soms op tot zeshonderd procent op jaarbasis.

Geldverstrekkers moeten normaal aan strenge eisen voldoen, maar omdat een flitslening maar van korte duur is, gelden de regels niet. Dit betekent dat er geen eisen zijn betreft de rente en dat geldverstrekkers ook de melding ‘Geld lenen kost geld’ niet hoeven te vermelden. De consumenten worden onvoldoende ingelicht en moeten hierdoor erg veel extra geld gaan betalen. Mensen hebben vaak niet door hoe hoog dit rentepercentage is. In de zomer zal er een nieuwe wet komen, waardoor de regels ook voor flitsleningen gelden.

De flitslening is de laatste jaren erg gegroeid. Er zijn er steeds meer bijgekomen en je kunt het geld lenen via internet en soms zelfs door een sms-je te sturen. In 2009 zijn er rond de 250.000 flitsleningen verstrekt. Het is dus van groot belang dat er ook voor deze geldverstrekkers strenge eisen komen waar zij zich aan moeten houden. Bekend flitsleningen zijn bijvoorbeeld te vinden op websites als voorschotje.nl, doemawat.nl of 110eurolenen.nl.

Afbeelding: Flickr account free-stock

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020