Excite

Duurste puppy kost een miljoen pond

Een rode Tibetaanse Mastiff puppy is in één klap de allerduurste hond ter wereld geworden: het beestje werd verkocht voor een miljoen Britse ponden. Dat lijkt veel, maar de honden zijn het volgens velen waard: onder de nieuwe rijke Chinezen wordt dit type hond gezien als een echt statussymbool, dus dat mag wat kosten.

De mastiffs werden vroeger al gebruikt als waakhonden voor de nomaden en de monniken en behoren tot een van de oudste rassen ter wereld. Volgens de legende zouden zowel Genghis Khan als Buddha er eentje hebben gehad. Dat, gecombineerd met het feit dat de honden bijna niet buiten Tibet te vinden zijn, maakt dat ze ontzettend geliefd zijn als exclusief ‘item’.

Als gevolg daarvan zijn de prijzen voor de roodgekleurde puppy’s de pan uitgerezen. Vijf jaar geleden werd er nog een paar duizend yuan voor gevraagd en nu zit de prijs dus al op een miljoen pond. De hond die voor dat bedrag verkocht werd, is nu 11 maanden uit en heet Hong Dong. Volgens zijn fokker weegt hij inmiddels al meer dan 90 kilo en is het een ideale hond om verder mee te fokken. Overigens heeft de fokker hem niet speciaal verkocht voor het geld; hij heeft wel echt gekeken of zijn nieuwe baasje – een kolenbaron uit China die anoniem wil blijven – van de hond hield. Bovendien wordt het bedrag ook gebruikt om de kosten te dekken; bij het fokken van de honden zijn diverse personeelsleden betrokken, die natuurlijk ook gewoon betaald moeten worden.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018