Excite

DWDD boos op actie Axe

%%

In plaats van aandacht op de inhoud, had De Wereld Draait Door woensdagavond iets heel anders te bieden aan de kijkers. Verschillende stelletjes die in opdracht van deodorantmerk Axe zich op de achtergrond aan elkaar vergrepen, leidden de aandacht af van wat de gasten aan tafel met presentator Matthijs van Nieuwkerk besproken. Eindredacteur Dieuwke Wynia is er woest over: “Stinkgasten gister in publiek bij DWDD krijgen schadeclaim,” twittert ze.

”Axe stinkt”

Het zoenen in de uitzending van DWDD sluit aan op de campagne van Axe, waarbij het merk claimt dat de geuren van Axe leiden tot een onweerstaanbare aantrekkingskracht met alle gevolgen van dien. Vooral het chaos creëren door op onverwachte plekken met elkaar te zoenen is speerpunt van de campagne. Volgens Wynia leiden de geuren van Axe helemaal niet tot zoenen, want “Axe stinkt,” zo zegt ze op Twitter.

Geen aandacht

Matthijs van Nieuwkerk besteedde tijdens de uitzending geen aandacht aan de intimiteiten om zich heen en ging professioneel door met het interviewen van zijn gasten. Alleen tafelheer Giel Beelen maakte een verwijzende opmerking toen Danny de Munk en Frans Bauer bij van Nieuwkerk aan tafel zaten om over hun musical te praten. “Misschien is het dan leuk als er allemaal stelletjes op de achtergrond gaan zoenen,” zei de 3FM dj.

Schadeclaim onwaarschijnlijk

In RTL Boulevard werd vandaag ingegaan op het dreigement van Dieuwke Wynia om de zoeners aan te klagen. Advocaat Mark Teurlings denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen, omdat er van reclame niet echt sprake is. Ook kan niet bepaald worden dat DWDD daadwerkelijk schade heeft ondervonden van de actie. Axe heeft zelf ook niet gereageerd op de ‘zoenactie,’ dus echt bewijs dat het deodorantmerk hierachter zit is er niet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020