Excite

E.C. Segar, Verjaardag schepper Popeye gevierd op Google

Vandaag is de geboortedag van E.C. Segar. Die naam zegt weinig mensen in België en Nederland wat, maar toch kent iedereen zijn werk. E.C. Segar is namelijk de geestelijke vader van Popeye. De matroos die ijzersterk werd als hij spinazie at (en waarvan hij de blikken vaak al kon openen zonder spinazie te eten, met zijn blote handen) komt terug in de zogenaamde Google Doodle van vandaag, ter ere van E.C. Segar.

E.C. Segar is geboren op 8 december 1894. Hij tekende Popeye voor het eerst in januari 1929. De matroos verscheen toen met zijn avonturen in de strip van Thimble Theater. Segar stierf helaas al in 1938, net 43 jaar oud. Maar Popeye zou hem vele decennia lang overleven, samen met geliefde Olijfje en aartsvijand Bluto. In 1980 werd er zelfs een film gemaakt over Popeye, waar Robin Williams nog in acteerde.

De Google Doodle van Popeye is de zoveelste in een lange rij Doodles. Google gebruikt haar eigen merknaam op de homepage van de zoekmachine om gebeurtenissen, personen en feesten onder de aandacht te brengen. Zo hadden Michael Jackson, Galileo Galilei, Mahatma Gandhi en Confucius al de eer om in een Doodle te verschijnen, net als onlangs Sesamstraat op de Nederlandse homepage van Google.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020