Excite

Economische crisis gaat Verenigde Staten meer geld kosten

President Barack Obama waarschuwde de Amerikanen dinsdagavond dat het waarschijnlijk veel meer geld gaat kosten om de economische crisis op te lossen dan in eerste instantie was verwacht. Hij gaf dit aan in zijn eerste toespraak voor het Congress sinds hij ruim een maand geleden is beëdigd.

Het Amerikaanse parlement had al voor een speciaal steunplan gestemd wat ruim 787 miljard dollar zou kosten. Obama gaf aan dat de kans er in zit dat er nog veel meer miljarden dollars nodig zijn om alle problemen op te lossen.

Toch zei Barack Obama dat hij er het volste vertrouwen in heeft dat Amerika uit deze economische crisis zal komen. Hij gaf aan dat er begonnen gaat worden aan het opbouwen en herstellen en dat langzaamaan het vertrouwen weer terug zal komen van de bevolking. Obama gelooft dat Amerika sterker dan voorheen uit de crisis zal verrijzen.

Obama gaf tijdens zijn toespraak nog veel andere ambitieuze plannen voor de Verenigde Staten. Hij kondigde onder meer aan dat de gezondheidszorg compleet moet worden veranderd. Ook wil hij belastingverlaging invoeren voor iedereen die minder dan 250.000 dollar per jaar verdiend. Ook gaf hij aan dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de ziekte kanker, zodat er een medicijn gevonden kan worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021