Excite

Eddy Zoëy naar Titanic

Eddy Zoëy gaat in samenwerking met National Geographic en radiostation Q-Music op expeditie naar het wrak van de Titanic. Via acties van Q-music kan één gelukkige luisteraar Zoëy vergezellen op reis naar het scheepswrak. Vandaag werd de actie door Jeroen van Inkel en Patricia van Liemt afgetrapt in de Amsterdamse haven. De winnaar van de reis zal op 14 april bekend worden gemaakt.

Zoëy: een hele eer

Eddy Zoëy is enorm onder de indruk van zijn klus voor de wetenschapszender. Voor de presentator is het een eer om deze serieuze expeditie uit te voeren. Hij vertelt dat de samenwerking met National Geographic goed bevalt: “Bij de zender krijg ik de kans een geheel andere kant van mezelf te laten zien en toch 100 procent mezelf te zijn.”

Titanic is massagraf

De locatie van het scheepswrak van de Titanic is een beladen plek. Zoëy is zich daar terdege van bewust: “Al mag de duik naar de Titanic spectaculair klinken, ik besef zeer goed te gaan duiken naar een massagraf en wil daarom met de uiterste vorm van respect een gepaste documentaire daarvan maken.”

Titanic-weekend op National Geographic

Televisiekanaal National Geographic staat in het paasweekend van 7 en 8 april stil bij de scheepsramp met het enorme passagiersschip Titanic. Op 15 april is het precies honderd jaar geleden dat het schip bij het Canadese eiland Newfoundland tegen een ijsberg voer en zonk naar een diepte van 3800 meter. Meer dan 1500 mensen, voornamelijk van de laagste sociale klassen, kwamen om het leven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020