Excite

Een levensechte maar elektrische vlinder in een pot

Het zijn misschien wel de meest mooie wezens op aarde. Vlinders, hebben we het over. De fladderende schilderijtjes waar iedereen die er ééntje ziet, blij van wordt. Want wat valt er anders te doen dan te houden van de kleurrijke vlinders?

Nou, je kunt ze in een potje stoppen, bijvoorbeeld. Een paar gaatjes in het deksel en je hebt een aantal dagen lang een levend kunstwerk in een potje. Maar daarmee vang je schoonheid die vooral mooi is als het vrij kan zijn. Bovendien zal elke vlinder sterven.

Niet de elektrische vlinder uit Japan. Een levensechte vlinder, die gevoed wordt met een elektrisch draadje, dat zo flinterdun is, dat je het nauwelijks ziet. De elektrische vlinder zit in een pot, zonder gaatjes. Want een robot zal nooit sterven.

Als je met je vingers op de pot tikt, reageert de vlinder. Hij zal rondfladderen in de pot. Net als een echte vlinder. Zo echt zelfs, dat je nauwelijks het verschil ziet. Het idee dat je naar een menselijke creatie zit te kijken, maakt het bijna een fascinerend eng aangezicht.

Het is de nieuwste trend op het gebied van speelgoed en komt, uiteraard, uit Japan. Waar schoonheid en speelgoed best samen kunnen gaan. Speelgoed moet hier in de breedste zin van het woord worden opgevat. Het betreft namelijk een elektrische vlinder die rondfladdert in een potje. Meer doet het niet. Eigenlijk is het meer betaalbare kunst. Waar je uren van kunt genieten.

Afbeelding: JapanTrends.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020