Excite

Eenvoudigere versie van 'Komt een vrouw bij de dokter'

Kluun beleeft ongekende successen met zijn boek "Komt een vrouw bij de dokter". De roman is meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan en ook de verfilming van Reinout Oerlemans trekt vele bezoekers. Maar de koek is nog niet op bij Kluun. Hij laat nu ook een eenvoudige versie uitbrengen van "Komt een vrouw bij de dokter".

De eerste aanpassing aan "Komt een vrouw bij de dokter" is het inkorten van de zinnen. De lange zinnen worden er uit gehaald en korter gemaakt. Dat moet het lezen vergemakkelijken. Moeilijke woorden zullen onderstreept worden, wat betekent dat ze zijn opgenomen in de woordenlijst achterin het boek. Het gaat dan om woorden als kijkoperatie, internist en chemotherapie.

Kluun hoopt met de eenvoudigere versie van "Komt een vrouw bij de dokter" ook de 1,5 miljoen Nederlanders te bereiken die moeite hebben met lezen en schrijven. Hij wil zijn verhaal namelijk aan zoveel mogelijk mensen vertellen. Wat dat aan gaat is hij niet geïnteresseerd in een intellectueel werk, maar vertellen hoe hij de periode beleefde dat zijn vrouw aan kanker overleed.

Afbeelding: Flickr, Dan Kamminga

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020