Excite

Eerste finalisten Eurovisie Songfestival bekend

Het Eurovisie Songfestival is gisteravond in Düsseldorf, Duitsland, van start gegaan. De eerste halve finale is afgewerkt en dat betekent dat er al tien finalisten bekend zijn. De Nederlandse inzending, de 3JS, komen morgen pas in actie. Ze zullen alles op alles zetten om door te gaan naar de finale die zaterdag plaats vindt.

De tien landen die gisteren al een plekje bemachtigden zijn Servië, Litouwen, Griekenland, Azerbeidzjan, Georgië, Zwitserland, Hongarije, Finland, Rusland en IJsland. Een miljoen Nederlanders zagen verrassend genoeg Turkije en Armenië afhaken. De afgelopen jaren wisten de inzendingen uit beide landen vaak een top tien plek te bemachtigen, onder andere dankzij stemmen van landgenoten uit bijvoorbeeld Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Nederland mag morgen als derde optreden. De 3JS zullen het nummer Never Alone ten gehore brengen aan Europa. Een verrassende maar bekende naam in de tweede halve finale is die van Dana International. De Israëlische transseksueel won het Eurovisie Songfestival in 1998 met het nummer Diva. Dit jaar waagt ze dus opnieuw een poging.

Noorwegen, twee jaar geleden nog winnaar, haakte gisteravond ook af in de strijd om een finaleplaats. Stella Mwangi zong het nummer Haba haba deels in het Engels en deels in het Swahili, een taal uit Oost-Afrika. Helaas bleef het bij één optreden voor Mwangi.

Afbeelding: Youtube

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020