Excite

Eerste Nederlandse film Anne Frank in de maak

Filmproduct Paul Ruven werkt aan een film over het leven van Anne Frank, dat maakte Ruven vorige week bekend. De release staat gepland in het voorjaar van 2015, rond ze zeventigste sterfdag van het Joodse meisje. Hoewel het levensverhaal van Anne Frank al meerdere keren verfilmd is, is er nooit een Nederlandse productie gemaakt. Paul Ruven gaat de uitdaging aan. Hij is onder meer bekend van films als ‘Filmpje!’ en ‘De tranen van Maria Machita’.

Bekende Nederlander

Paul Ruven is verbaasd dat er nog nooit een Nederlandse film over Anne Frank is gemaakt. In het Algemeen Dagblad zegt hij: “Haar leven is door allerlei buitenlandse regisseurs in het nabije en verre verleden wel verfilmd, zelfs door Hollywood. Maar in Nederland heeft niemand het tot nu toe voor elkaar gekregen. Dat is verbazingwekkend, want Anne Frank is toch ook een van de bekendste Nederlanders aller tijden.”

Juiste en waarachtige verfilming Anne Frank

De makers van de film zijn in gesprek met de Anne Frank Stichting om informatie over het Joodse meisje te verzamelen. De stichting doet onderzoek naar nieuwe inzichten in het leven van Anne Frank, op basis van recente getuigenverklaringen van mensen die het meisje gekend hebben. Op deze manier hoopt Ruven eerder gemaakte fouten en onvolledigheden te corrigeren “zodat we voor het eerst een juiste en waarachtige verfilming van het leven van Anne Frank zullen krijgen.”

Geen opnames Anne Frank Huis

De scènes in het achterhuis worden naar alle waarschijnlijkheid niet in het Anne Frank Huis opgenomen. In een studio wordt de schuilplaats van Anne Frank nagebouwd. Voor opnames in het concentratiekamp wordt vermoedelijk uitgeweken naar Hongarije.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019