Excite

Eerste slagen gemaakt in Australian Open

In het vrouwendubbelspel heeft de Nederlandse Michaela Krajicek niet kunnen doordringen tot de tweede ronde. Samen met de Servische Bojana Jovanovski legde ze het af tegen het Russiche duo Alla Koedriavtseva en Ekaterina Makarova. Krajicek is nog wel actief in het damesenkelspel. In het herenenkelspel heeft de Robin Haase de hoge verwachtingen niet waar kunnen maken. De als vijftiende geplaatste Andy Roddick liet hem alle hoeken van de baan zien, waardoor Haase kansloos was. De twee andere Nederlanders actief in het hoofdtoernooi, Jesse Huta Galung en Arantxa Rus, werden al eerder uitgeschakeld.

Haase baalt

Dat Haase teleurgesteld was over zijn verlies tegen Roddick schoof hij niet onder stoelen of banken: "Ik had er zeker meer van verwacht. Mijn plan was om hem te laten rennen, maar het was meer andersom." Ook zijn coach Dennis Schenk was niet tevreden. Hij verweet zijn pupil niet met genoeg bluf gespeeld te hebben. Tevens waren de service en de forehand van Haase niet constant genoeg.

Australian Open

De Australian Open is traditioneel het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Onder de warme Australische zomerzon worden wedstrijden gespeeld in Melbourne Park. De onderdelen zijn het mannen- en vrouwenenkelspel, mannen- en vrouwendubbelspel, gemengd dubbelspel, juniorentennis en er is een speciaal onderdeel voor rolstoeltennissers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020