Excite

Efteling steekt veel geld in nieuwe attractie

De Efteling is het bekendste en wellicht meest populaire attractiepark van Nederland. Nabij Kaatsheuvel trekt het jaarlijks honderdduizenden bezoekers. De Efteling is voor Nederlanders wat Mekka is voor moslims: je moet er minimaal een keer in je leven geweest zijn. Van het Sprookjesbos als je klein bent tot de Python en de Vogel Rok in je tienerjaren en vervolgens weer het Sprookjesbos als je zelf kinderen krijgt. De Efteling biedt vertier voor iedereen. Maar het attractiepark staat niet stil. Ze blijven investeren. Zo wordt er momenteel weer 42,5 miljoen euro geïnvesteerd.

Die 42,5 miljoen euro gaan naar een enkele attractie. Daarmee wordt het onmiddellijk de duurste attractie ooit in de Efteling. De attractie heet Hartenhof en krijgt mysterieuze bijnamen als het paleis van Symbolica in het rijk der fantasiën. Weergaloos moet het worden en niet alleen de duurste, maar ook de grootste attractie van het pretpark. De directie liet afgelopen vrijdag weten dat de Hartenhof er aan zit te komen, maar gaf er verder heel weinig informatie over kwijt. Het schijnt een dark ride te worden, in de traditie van Droomvlucht en Fata Morgana. Maar dan dus duurder, groter en meer fantastisch.

De nieuwe attractie gaat op 31 mei 2012 open, is voorlopig de planning. Dus enthousiastelingen dienen nog twee jaar te wachten. De opening vindt plaats in het jaar dat het pretpark zestig jaar bestaat. Een 60-jarig bestaan waarin de Efteling een hele hoop veranderingen heeft mogen meemaken. Overigens wist de directie nog wel te melden dat Pardoes de Tovernar de belangrijkste inwoner wordt van de Hartenhof. De belangrijkste, maar dus niet de enige...

Afbeelding: Telegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021