Excite

Egyptisch meisje heet 'Facebook'

De netwerksite Facebook heeft het grootst mogelijke compliment gekregen van een Egyptische vader. Jamal Ibrahim vernoemde zijn pasgeboren dochtertje namelijk naar de website die een grote rol speelde in de Egyptische revolutie. Het meisje heet voluit: Facebook Jamal Ibrahim.

Het kindje is meteen overstelpt met cadeautjes. TechCrunch heeft in een Egyptische krant kunnen lezen dat 'familie, vrienden en buren van het pasgeboren kindje allemaal bij elkaar zijn gekomen om hun aanhoudende steun aan de revolutie te betuigen die op Facebook begonnen is. Het meisje Facebook heeft vele cadeautjes gekregen om haar geboorte en nieuwe naam te vieren.'

Facebook staat in Egypte symbool voor de vrijheid van meningsuiting en nieuwe vormen van communicatie die de opstand mogelijk hebben gemaakt. Omdat de revolutie ook via andere platformen georganiseerd is, merkt de Gazet van Antwerpen terecht op dat het kind dus net zo goed YouTube, Twitter of gsm-camera had kunnen heten.

Ook in andere Arabische landen zijn demonstranten massaal de straat opgegaan. In Libië, Bahrein en Tunesië is het al tijden onrustig. Wanneer de situatie weer tot bedaren is gekomen zou het best kunnen dat er steeds meer kinderen opduiken die vernoemd zijn naar netwerksites. Er is dus nog hoop voor Twitter en YouTube.

Afbeelding: Al-Ahram

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020