Excite

Eigen kledinglijn voor Kanye West

Kanye West gaat wat doen met zijn liefde voor mode. De Amerikaanse rapper, die vaak wordt gespot tijdens de Paris Fashion Week, verhuist naar de hoofdstad van Frankrijk om een eigen high-endkledinglijn op te zetten. Dit wist de Britse krant The Telegraph deze week te melden.

De 33-jarige West werkt momenteel in een studio in Parijs aan zijn nieuwe kledinglijn, die zowel mannen- als vrouwenmode zal bevatten. Waarschijnlijk zal de kledinglijn van de rapper in de zomer van 2012 gelanceerd worden, maar de exacte datum is nog niet bekend.

West werkte in het verleden ook al eens mee aan het ontwerpen van kleding en kwam in maart met een collectie shawls. Ook ontwierp hij in 2009 een sportschoen in samenwerking met Louis Vuitton. Bovendien liep de rapper stage bij het bekende modemerk Fendi.

West bezocht in maart de Paris Fashion Week om inspiratie op te doen. De Amerikaanse artiest bezocht shows van Valentino, Vivienne Westwood en Givenchy. Tevens klopte hij aan bij de show van Alexander McQueen, Balmain en Louis Vuitton, maar werd daar aan de deur geweigerd. West had namelijk geen uitnodiging ontvangen en er waren geen vrije plekken meer.

Zijn stap naar de modewereld is een opvallend besluit van West, die tot dusver vooral van zich liet horen als producer en artiest. Zijn grootste succes was het album The College Dropout uit 2004. Ook stond hij hoog in de hitlijsten met de singles Golddigger, Stronger en American Boy.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Jason Persse

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021