Excite

Einde aan Formule 1?

Formule 1-liefhebbers maken spannende tijden mee nu blijkt dat maar liefst acht teams, waaronder het grote Ferrari, hebben aangekondigd om uit de beroemde racekampioenschappen te stappen. Het voortbestaan van de F1 kan hiermee wel eens op heel losse schroeven komen te staan.

De teams hebben besloten uit de F1 te stappen omdat ze het niet eens zijn met de nieuwe voorwaarden van de Internationale Automobielfederatie (FIA). McLaren-Mercedes, BMW Sauber, Renault, Toyota, Brawn GP, Red Bull, Toro Rosso en Ferrari willen daarom een eigen kampioenschap starten waarin ze wel de voor hen belangrijke sportwaarden naar voren kunnen laten komen.

Transparantie en eenduidigheid zal centraal staan, waardoor het voor de teams veel prettiger werken wordt. Aan de fans is ook gedacht: zij hoeven veel minder te betalen om aanwezig te zijn bij een evenement.

De FIA is niet blij met de keuze van de acht teams en verwijt hen vooral niet in staat te zijn zich aan te passen aan de nieuwe regels. Ook geeft de FIA aan niet te accepteren dat de nieuwe groep regels in de F1 gaat bepalen. Of de FIA na vandaag echter nog zoveel te zeggen heeft valt te betwijfelen, aangezien het inschrijftermijn voor de FIA vandaag sluit en de teams nog geen aanstalten hebben gemaakt om zich alsnog in te schrijven. Voor de fans blijft het dus nog even spannend, maar dit spelletje zou voor hen wel eens heel voordelig uit kunnen pakken!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020