Excite

Einde aan Pleegkindshow van John de Mol

John de Mol heeft besloten geen televisieprogramma te maken waarin pleegkinderen zelf hun pleegouders kunnen kiezen. Dat heeft een woordvoerder van Talpa vandaag bekend gemaakt bij de NOS naar aanleiding van berichtgeving in het Algemeen Dagblad. Het productiebedrijf van John de Mol zwicht hiermee voor de kritiek die de afgelopen maanden opstond op het programma.

Formats verdedigen

De kritiek op zijn formats John de Mol irriteert de producent. Volgens de woordvoerder van Talpa heeft de Mol alleen maar goede bedoelingen, maar wordt hij vaak niet goed begrepen. “Hij is nu in een fase van zijn leven gekomen dat hij geen zin meer heeft om zich altijd te moeten verdedigen tegen aanvallen waar je je niet tegen verdedigen kunt.” Daarmee bedoelt hij vooral de Tweede Kamerleden die zich uitspreken over een programma, zonder zich in de intenties van het format hebben verdiept.

Jeugdzorg Nederland

Talpa zou voor het programma samenwerken met Jeugdzorg Nederland, die hoopten op deze manier het tekort aan pleeggezinnen onder de aandacht te brengen. Ze waren echter niet blij met het format, waarvoor Talpa met de organisatie om de tafel zou gaan zitten. Zo ver is het dus niet gekomen. Zodra kritiek vanuit de Tweede Kamer kwam trok Jeugdzorg zich terug.

Programma over pleegkinderen

Hoewel Talpa in eerste instantie door wilde gaan met een programma over pleegkinderen, steekt John de Mol daar nu een stokje voor. De woordvoerder van Talpa zegt hieronder: “Het is een probleem dat in heel Nederland wordt erkend. Talpa wilde daar met een serieus en verantwoord televisieprogramma iets aan doen. Als zo’n idee in één weekend van tafel wordt geveegd, dan is dat ongelooflijk.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019