Excite

Einde der Tijden nog even uitgesteld

Ben je er nog? Goed gedaan dan, want volgens de Amerikaanse predikant Harrold Camping zou je uit de Bijbel kunnen opmaken dat het Einde der Tijden voor vandaag in de agenda stond. Hij heeft zelfs betaald om deze boodschap te mogen zetten op reclameborden op Nederlandse treinstations. De dag is nog niet om, maar het lijkt weggegooid geld te zijn geweest.

De Apocalyps vervult in bijna elke religie een belangrijke rol. Of je nou in de Bijbel leest of in de Koran, je zult uiteindelijk lezen over de eindtijd. In de geschiedenis zijn al verschillende sekten geweest die dachten te weten wanneer het einde zou aanbreken.

Hoewel het natuurlijk iedereen vrij staat om te fantaseren over de Dag des Oordeels, maakten sommige van deze sekten het wel heel bont. Zo had je in Japan de Aum Shinrikyo, die een zenuwgas in de metro van Tokio verspreidden. Honderden mensen raakten gewond en twaalf reizigers overleefden het niet. Ook de Amerikaanse Heaven’s Gate sekte had een lugubere manier om het eind in te luiden. Zij pleegden in 1997 massaal zelfmoord, omdat ze dachten op die manier mee te kunnen liften in de staart van de komeet Hale-Bopp.

Camping, die vooral veel volgelingen vergaarde door te prediken op de radio, lijkt in ieder geval ongelijk te hebben gehad. Gelukkig maar.

Afbeelding: Flickr, gebruiker @jbtaylor

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020