Excite

Einde New Kids met een knal

Op het hoogtepunt van de carrières van de personages Barrie, Gerrie, Richard, Rikkert en Robbie trekken de New Kids de stekker eruit. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de cabaretgroep voor het eerst sketches online zette. Hun populariteit is in die korte tijd enorm toegenomen in binnen- en buitenland.

Afscheidsfeest New Kids

Op 24 oktober zullen de mannen uit Maaskantje voor het laatst te zien zijn. De New Kids organiseren dan een groot Happy Hardcore feest in het Arnhemse Gelredome. Alle hoogtepunten van de New Kids zullen voorbij komen in de show. Bekende Nederlanders die hun opwachting maakten in de serie en de films zullen ook aanwezig zijn, zoals Ray en Anita, Jody Bernal en dj Paul Elstak en Corry Konings die de titelsong van de laatste film inzong.

Feest is “jongensdroom”

“Dit is een jongensdroom voor ons,” aldus de acteurs, “één grote show voor 30.000 man, compleet met explosies en stunts, met muziek en grappige sketches. Het wordt heel erg vet, hier hebben we naartoe gewerkt. Zo'n groot project is nog nooit gedaan in Nederland. We kunnen ons niet voorstellen dat het nog mooier wordt.” De locatie Gelredome is gekozen omdat “die tent mag worden gesloopt.” Bovendien kan het dak dicht, waardoor het feest helemaal niet meer kan misgaan.

Stoppen op een hoogtepunt

De populariteit van de New Kids is enorm. Van enkele sketches op het internet zijn de mannen uitgegroeid tot de voorbeelden van cult-cabaret in Nederland. Met een succesvolle serie, een boek, twee films en een fietsroute door het Brabantse Maaskantje zetten de New Kids er een punt achter. Het was de “allervetste tijd ooit,” zo zeggen ze zelf. “Het heeft nooit gevoeld als werken, we hebben juist altijd plezier gemaakt met elkaar. Daarom werkte het ook zo goed.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020