Excite

Eindhoven de slimste!

Je zou het misschien niet zeggen als je Eindhovenaren hoort praten, maar Eindhoven hoort bij de slimste regio’s ter wereld. Dat vindt tenminste een clubje van knappe koppen die elk jaar de zeven slimste regio’s van de wereld verkiezen.

Het Intelligent Community Forum (ICF) bestaat uit een vakjury van onafhankelijke academici. 21 regio’s hadden zich kandidaat gesteld waarvan er zeven werden uitgekozen. Eindhoven kreeg de erkenning omdat ze volgens de ICF het kloppend hart van de Nederlandse industrie is doordat ze zich sterk ontwikkelt op het gebied van ICT.

Eindhoven behoorde in 2009 en 2010 ook al tot de intelligentste regio’s ter wereld. Volgens het ICF heeft Eindhoven succes, ondanks dat industrie in de laatste jaren steeds meer naar ontwikkelingslanden verplaatst wordt. De succesvolle strategie van Eindhoven heeft verder geleid tot het creëren van 55.000 banen in de laatste tien jaar, waardoor het werkloosheidscijfer van Eindhoven onder het gemiddelde van Nederland ligt.

Amerika heeft de meeste slimme regio’s ter wereld. Chattanooga in Tennesee, Dublin in Ohio en het Californische Riverside worden alle drie geacht behoorlijk pientere stadjes te zijn. Verder behoren Stratford en Windsor-Essex uit Canada en Issy-les-Moulineaux uit Frankrijk ook tot het illustere rijtje.

Afbeelding: Flickr, gebruiker elsamu

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018