Excite

EK selectie Oranje bekend

Vandaag is de selectie voor het Europees Kampioenschap voetbal bekend gemaakt door bondscoach Bert van Marwijk. Aanstaande maandag starten de voorbereidingen op het kampioenschap. Opvallend is dat Ibrahim Afellay is geselecteerd, die pas enkele weken hersteld is van zijn blessure die hem bij zijn club FC Barcelona op de bank hield.

Andere opvallende namen

Opvallende namen in de groep van 36 spelers zijn verder Ajax' tweede doelman Jasper Cillessen, Feyenoords doelman Erwin Mulder en PSV’er Jetro Willems. Ook Nick Viergever (AZ) en Stefan de Vrij (Feyenoord) zitten bij het nog uitgebreide gezelschap. Opvallende afwezigen zijn Ryan Babel, Edson Braafheid (Hoffenheim), de bij Juventus nauwelijks spelende Eljero Elia en Demy de Zeeuw van Spartak Moskou.

Evenwichtige ploeg

Bert van Marwijk zegt zelf over de selectie dat hij en zijn collega’s hun uiterste best hebben gedaan om tot een zo evenwichtig mogelijke samenstelling van de ploeg te bereiken. “Je hebt immers in deze fase van de voorbereiding nog te maken met de Nederlandse play-offs, de buitenlandse competities en bekerfinales en de finale van de Champions League. Bovendien komen nog spelers terug van blessures. Mede daarom heb ik enkele talentvolle voetballers die we al langer volgden, voor de eerste tweedaagse trainingsstage opgeroepen.”

Afzegging Erwin Mulder

De geselecteerde PSV’er Erwin Mulder moest zich vanmiddag al afmelden voor het EK. Hij is nog onvoldoende hersteld van zijn gebroken middenvoetsbeentje en de gevolgen daarvan, zo laat hij via Twitter weten: “Net terug uit AMC. Slechts nieuws gekregen van professor Van Dijk. Geen kans op EK.” Bondscoach van Marwijk baalt van het nieuws: “Dit is een streep door onze rekening. Maar voor Erik zelf is het uiteraard het meest zuur.” Emanuelson en Anita lijken nu de meest logische vervangers van Mulder, zo zegt van Marwijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021