Excite

Elektronicaketen It's dreigt failliet te gaan

It's over. Een beetje flauw, maar wel waar. Een van de grootste elektronicaketens van Nederland lijkt de deuren binnenkort te moeten sluiten. De meer dan 1000 werknemers van het bedrijf hebben te horen gekregen dat ze niet meer naar hun werk hoeven komen.

Op de website van It's staat te lezen dat het moederbedrijf IMpact Retail, dat ook Modern.nl en PrijsTopper in handen heeft, uitstel van betaling aanvraagt. Alle winkels en webshops zijn daarom gesloten. Er zijn 110 It's-filialen en 8 PrijsToppers in Nederland. De salarissen van de werknemers zijn ook nog niet uitgekeerd.

Klanten die nog een bestelling hebben lopen of een product ter reparatie hebben aangeboden krijgen persoonlijk bericht, meldt It's op de website. Daarnaast staat er te lezen dat het doek nog niet helemaal gevallen is voor het elektronicaconcern: 'De directie van IMpact Retail bekijkt momenteel onder meer de mogelijkheden van een doorstart van de winkels en webshops.'

Een medewerker van It's Electronics werd gisteren onaangenaam verrast door een telefoontje van zijn bedrijfsleider, meldt De Telegraaf. Hoewel de werknemers onlangs de opdracht kregen zoveel mogelijk omzet te draaien kunnen ze nu dus thuis blijven. Volgens de man is het loyale personeel van de zaak volledig geknakt.

Afbeelding: itsonline.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020