Excite

Elfstedentocht op komst?

We hebben in Nederland net voor de kerst een paar dagen helemaal stil gelegen vanwege de kou. Sneeuw, vrieskou en ijzel zorgde er voor dat het land volledig ontregeld was. Dat zit er weer aan te komen. Januari begint namelijk met een periode van flinke kou. Zowel nationale als Engelse en Amerikaanse berekeningen geven een verwachting waarbij Nederland in hevige kou zal worden ondergedompeld.

De voorspellingen zijn dat het tien dagen lang of langer vijftien graden of meer gaat vriezen in Nederland. Overdag zou de temperatuur niet boven de -5 graden komen. Omdat het deze keer niet gepaard gaat met sneeuwval, naar alle waarschijnlijkheid, zal het toch al koude water snel bevriezen. Vanaf zaterdag start de koude periode, na het weekend kan er waarschijnlijk weer vrolijk op natuurijs geschaatst worden.

Als het ijs in Friesland een dikte heeft bereikt van minimaal 15 centimeter, kan er een elfstedentocht gereden worden. Met de komende periode van extreme kou in het vooruitzicht, zit dat er richting half januari gewoon in. Dat zou de beste marketingstunt zijn voor de bioscoopfilm 'De Hel van '63', die gaat over de extreme elfstedentocht van 1963. Temperaturen waar wij wellicht over een maand onze schouders over ophalen.

Afbeelding: Flickr, zwolle

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020