Excite

Elvis volgens Jamai niet populair genoeg

Het programma Waar is Elvis? op RTL trekt veel te weinig kijkers. Nog geen 300.000 mensen kijken tegenwoordig naar het talentenprogramma, waarin een nieuwe Elvis Presley wordt gezocht. Te weinig mensen zijn blijkbaar geïnteresseerd in het televisieprogramma. Jamai draait het om. Hij beweert dat het niet aan het televisieprogramma of de presentatoren ligt, maar aan het gebrek aan populariteit van Elvis Presley zelf. Uiteraard. Niet het programma, maar Elvis is niet populair genoeg om kijkers te trekken.

Hoewel het logischer is om te redeneren dat Nederland geen zin heeft in nog een nieuw talentenprogramma of dat men het zat is om naar Gordon of zijn kloontje Jamai te kijken, wordt de schuld in de schoenen van Elvis gestoken door Jamai. Ook Michael Jackson krijgt er van langs, want doordat hij stierf gaat alle aandacht nu uit naar de King of Pop in plaats van naar Elvis. Dat het concept wellicht niet goed genoeg is of het talent niet talentvol genoeg is blijkbaar geen reden voor het floppen van het televisieprogramma op RTL.

Aan het format wordt niets meer veranderd. Dat is immers ook het probleem niet, volgens Jamai. Hij denkt dat mensen gewoon niet van Elvis houden. In de mediacourant zei hij: "Als je niet zo van fonduen houdt, ga je ook niet fonduen. Het is toch een beetje de smaak. Het is een hartstikke leuk tv- programma en ik vond het heel erg leuk om te doen. Jammer." Teleurgesteld in het gebrek aan liefde voor Elvis, dat is wel een hele unieke smoes om een slecht programma goed te praten. 'Waar is Elvis?' zal worden afgemaakt tot en met de finale, waarna het concept stilletjes zal doodbloeden.

Afbeelding: Flickr, cliff1066

Update 3PM: De Nederlandse fanclub van Elvis Presley heeft aan de pers al laten weten zeker niet blij te zijn met de verklaring voor de mislukking van het programma

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020