Excite

Emile Ratelband in de bres voor Osama

Hoewel het niet zo heel veel zin meer heeft, vindt Emile Ratelband het nodig om in de bres te springen voor Osama Bin Laden. In een interview noemt Emile Osama een ‘vrijheidsstrijder met duidelijke principes’ en zei hij dat hij Osama daarom verkoos boven Bush, die hij een ‘misdadiger’ noemde die eigenlijk al in Den Haag had moeten worden berecht.

Ratelband vindt niet alleen Osama’s principes prima, maar ook de filosofie van de man. Volgens Ratelband waarschuwde Osama voor geld en zei hij dat geld de duivel is en dat het Westen ten onder zou gaan aan geld. Met die stelling kan Ratelband het wel eens zijn. Bovendien stelt Ratelband dat Bush waarschijnlijk veel meer mensen vermoord heeft; dat zou toch eigenlijk zwaarder moeten wegen dan de gedachte dat Osama achter de aanslagen van 9/11 zat en dat Bush duizenden mensen gedood heeft met zijn acties.

De 62-jarige goeroe, gespecialiseerd in positiviteit, is zelf naar eigen zeggen aanhanger van de Islam en begrijpt best dat zijn uitspraken misschien wat weerstand oproepen. Hij vertelt echter ook dat als mensen zijn uitleg horen, ze het dan wel begrijpen en het in veel gevallen nog met hem eens zijn ook. Jaren geleden noemde Ratelband Osama een ‘verlicht denker’. Ook toen kreeg hij nogal wat kritiek over zich heen.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020