Excite

Emile Ratelband pleegt aanslag op Binnenhof

Kijk nou eens wie zich zelf weer op de mediakaart zet: Emile Ratelband, mensen. Met een luidruchtige tsjakka liet hij maandagmorgen een radiografisch bestuurd vliegtuigje crashen op het Binnenhof. Niet op het plein tijdens een demonstratie, maar letterlijk 'op' het Binnenhof. Een deel van het vliegtuigje hangt nog in een van de torentjes van de Ridderzaal. Wat zich precies afspeelde in het hoofd van de ex-guru is onbekend, maar dwaas is het zeker. En het levert, uiteraard, weer aandacht op.

Er zat overigens wel een bedoeling achter. Emile Ratelband heeft namelijk een boekje geschreven. 'Nederland is in de war', is de titel. Het vliegtuigje sleepte een spandoek achter zich aan met de titel van het boekje. Goede marketingstunt, want inmiddels praat, twittert en schrijft heel Nederland er over. Je kunt zeggen wat je wil, maar Nederland weet dat Ratelband een boek heeft geschreven. Natuurlijk, hij beschadigt een monumentaal gebouw en maakt zichzelf belachelijk, maar het doel is zeker bereikt. Jij en ik weten nu dat Emile Ratelband een boek heeft geschreven. Wat op zich al opzienbarend genoeg is, natuurlijk.

Ratelband had de bovenste verdieping van het Novotel, tegenover het Binnenhof, afgehuurd om het vliegtuigje te besturen. Het cirkelde enkele rondjes over het Binnenhof alvorens zich in de toren te boren. Aangezien er een strikte 'no fly-zone' is boven het Binnenhof in Den Haag, kan Ratelband rekenen op een forse boete en hoge straf. Bovendien heeft hij een historisch pand kapot gemaakt. Hij heeft zichzelf overigens al aangegeven bij de politie, dus we zullen wachten wat de uitspraak is. Wellicht kan hij alles afkopen met de inkomsten van het boek.

Afbeelding: Telegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021