Excite

Emma Watson heeft heksenbloed

Emma Watson is heel rijk geworden van acteren in Harry Potter films. De 19-jarige actrice heeft zomaar ruim 18 miljoen pond bij elkaar getoverd met haar rol als Hermelientje. Dat doet ze toch leuk. Maar bij Emma Watson is het meer dan alleen acteren. Niet het acteren zit namelijk in haar bloed, maar de tovenarij. De leerling tovenares uit Harry Potter blijkt namelijk af te stammen van een vrouw die in de 16e eeuw werd veroordeeld voor hekserij.

Soms lopen fictie en feiten ineens door elkaar. Deze bizarre ontdekking over het verleden van Emma Watson is daar een voorbeeld van. Ze is veertien generaties verwijderd van ene Joan Playle. Deze Playle was een van de 270 mensen die tijdens de regering van koningin Elizabeth I werd veroordeeld vanwege hekserij. Het verhaal gaat echter dat Playle niet op de brandstapel terecht is gekomen, zoals gebruikelijk in die tijd, maar slechts werd geëxcommuniceerd uit de Anglicaanse Kerk. Hoewel veel details over Joan Playle verloren zijn gegaan, lijkt het om een alleenstaande vrouw te zijn gegaan.

Anastasia Tyler deed onderzoek naar de stamboom van Emma Watson. Ze noemt de vondst van Joan Playle uniek, omdat mensen niet vaak kunnen worden terug gelinkt naar veroordeelde heksen uit de 16e eeuw. Ook daar lijkt een beetje Harry Potter magie dus te hebben geholpen. Emma Watson intussen lijkt de magie een beetje zat te worden. Ze heeft besloten drie jaar te stoppen met acteren, om zich zodoende te richten op een studie aan de Brown University in de Verenigde Staten. Een zeer gerenommeerde universiteit, maar Emma Watson is behalve heks dan ook een echte bolleboos.

Afbeelding: Flickr, ursulakm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020