Excite

Engeland hoeft WK niet meer

Engeland gaat nooit meer een poging doen om het WK binnen te slepen, zo meldde Andy Anson, de baas van het Engelse team. Volgens hem heeft het helemaal geen zin om een voorstel te doen, als van tevoren toch al bekend is wie er gaat winnen.

Nadat geruchten gingen dat Rusland al 24 uur voor de aankondiging wist dat het team ging winnen en duidelijk werd dat Engeland met haar voorstel van 15 miljoen pond niet eens door de eerste ronde gekomen was, beschuldigde Anson de FIFA van een geheime stemming. Ook vond hij het niet eerlijk dat het stemproces niet helder werd. Er zijn namelijk 208 voetbalbonden, maar slechts 22 doen er mee aan de stemming. Over hun individuele stemmen werd niets bekend gemaakt.

Volgens Anson maakt dit het stemproces niet transparant en zorgt het ervoor dat te weinig mensen te veel macht hebben. Bovendien zou Rusland veel mensen die voor Engeland wilden stemmen, hebben over gehaald om toch voor Rusland te stemmen.

De emoties liepen in ieder geval hoog op en David Cameron heeft tot nu toe aangegeven dat hij voorlopig geen plannen heeft om Putin persoonlijk te feliciteren. Hij was eveneens ontzettend teleurgesteld en benadrukte nog maar eens dat Engeland technisch gezien het beste voorstel had. Ook vond hij hun commerciële kant van het verhaal het sterkst.

Er is niet bekend gemaakt welke stemmen eigenlijk voor Engeland bedoeld waren, maar later toch naar Rusland gegaan zijn.

Afbeelding: Flickr, warrensky

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021