Excite

Engelse agenten krijgen fietsinstructie

Fietsen is niet de moeilijkste set handelingen, weten we uit eigen ervaringen. Daarom ziet het er altijd een beetje lullig uit als agenten zich op een fiets voortbewegen. Niet heel praktisch in achtervolgingen, geen ruimte om een arrestant te laten - "Spring maar achterop en hou je goed vast!" - en qua imago ook niet echt het stoerste van het stoerste. Nogal logisch dat de Britse politie hard wordt uitgelachen. Daar is namelijk een handleiding uitgelekt voor fietsende agenten.

De handleiding staat boordevol instructies die zo voor de hand liggend zijn, dat het er op lijkt dat de schrijvers van Monty Python zich er over gebogen hebben. Zo staat er: "Wil je weten wat er achter je gebeurt, draai dan je hoofd om." En het commando om in plaats van naast elkaar achter elkaar te gaan rijden is: "Ga achter elkaar rijden." Nu kwamen fietsende agenten al niet als de slimste over, maar dit helpt natuurlijk voor geen meter.

Er schijnen ook undercover agenten op de fiets te zijn. Die proberen dan al fietsend te infiltreren in de maffia. Of zo. Deze agenten wordt geadviseerd de helm thuis te laten, omdat ze anders hun cover opgeven. Juist. De handleiding komt in twee delen en telt in totaal 93 pagina's. Een totale verspilling van belastinggeld, vinden sommigen in Engeland. Nee, juist de beste Britse comedy van dit jaar, vinden wij!

Afbeelding: Flickr, olycopwatchphoto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020