Excite

Enorme drukte op bevrijdingsfestivals

Elk jaar worden de bevrijdingsfestivals in Nederland goed bezocht. Er is immers niets leuker dan met een heleboel mensen de vrijheid vieren. Dit jaar was het echter wel heel erg druk op de festivals, vooral in Zwolle en Utrecht. In deze steden moesten maatregelen genomen worden om de grote drukte in goede banen te leiden.

In Utrecht was het zelfs zo druk, dat het festivalterrein net voor vier uur ’s middags voor korte tijd werd afgesloten. Het terrein was vol en er mochten van de organisatie pas weer mensen in als anderen het terrein hadden verlaten.

In Zwolle probeerde men een dergelijk scenario te voorkomen en mensen werd dan ook afgeraden om naar het festival toe te gaan. Voor beide festivals is het niet de eerste keer dat er maatregelen genomen moesten worden. Ook vorig jaar werd het aantal van 12.000, de maximale capaciteit, bij het Utrechtse festival overschreden. En de vraag om toch alsjeblieft niet naar het festivalterrein Zwolle te komen was ook al een herhaling van vorig jaar.

In Utrecht wordt serieus nagedacht om het festival niet langer in het Transwijkpark te organiseren. Zo gaan er stemmen op om het vrolijke feest naar Leidsche Rijn te verplaatsen. Voorlopig denkt de organisatie nog dat het festival niet verplaatst hoeft te worden.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018