Excite

EO-leden bidden tegen Gordon

Het was natuurlijk te voorspellen. Gordon wordt een gast bij het EO-programma 'Gordon zoekt God'. De zanger, die alles gedaan heeft wat God de christenen hebben verboden, gaat tijdens het programma op zoek naar God. Daar staat de zanger open voor, daar wil hij serieus aan mee werken en eerdere edities met Henny Huisman en Catherine Keijl leverde mooie reli-televisie op. Maar goed, de EO-achterban vond Arie Boomsma al te ver gaan, en die was nog christelijk. Laat staan wat ze van de homofiele Gordon vinden. Het was dan ook te voorspellen, maar een aantal EO-leden gaan bidden tegen Gordon.

Een aantal bezorgde leden heeft de website www.ikbidenblijf.nl opgezet. Naar aanleiding van het nieuws rond Gordon hebben deze leden besloten om te bidden om koerswijziging bij de EO. Blijkbaar zijn zij in de veronderstelling dat God het hoogste directielid is van de Evangelische Omroep. Momenteel wordt de richting die de EO kiest als te controversieel gezien. Dat heeft tienduizenden leden gekost, aldus de groepering. Die dus blijft, maar wel bidt.

De stichting achter ikbidenblijf.nl roept om zoveel mogelijk te bidden voor de EO. De omroep verandert nu in een wereldvormige zender met een christelijk sausje. Nietszeggend, zo betiteld de werkgroep programma's waarin niet-christenen op zoek gaan naar God. Terwijl, zo zou je logischerwijs verwachten, dat nu juist wat de EO hoopt dat veel niet-christenen gaan doen. Maar goed, het is niet snel goed, als het om religie gaat. Of Gordon al bericht van God heeft gehad om het programma te staken, is nog niet bekend.

Afbeelding: Flickr, sburke2478

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020