Excite

'Er komt geen derde Sex and the City film'

Kim Cattrall, beter bekend als Samantha Jones uit Sex and the City, beweert helemaal niet bezig te zijn met een derde film. En dat terwijl Sarah Jessica Parker, die de rol van Carrie Bradshaw vertolkt, in augustus nog vertelde dat een derde Sex and the City-film eraan zat te komen.

Enorm succes

En dus is er ernstige verwarring onder de fans. Wel of geen derde film? In 1998 werd de eerste aflevering van de serie op televisie vertoond, en niet lang daarna waren miljoenen vrouwen over de hele wereld in de ban van Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte. Zo erg in de ban, dat ze er in 2004 na 6 seizoenen en 94 afleveringen nog lang niet genoeg van hadden.

Vandaar dat producent en regisseur Michael Patrick King de dames in 2008 naar het witte doek bracht. De film werd zeer goed bekeken, ook in Nederland, en bracht in totaal ruim 300 miljoen euro in het laatje. Alle reden voor een tweede film dus. Uiteindelijk kwam die tweede film er ook, in mei 2010. Maar één van de actrices twijfelde opvallend lang of ze moest instemmen met het project.

Niet hip meer

Dat was uiteraard Kim Cattrall. Voor haar tegenstand tegen een derde film heeft ze overigens wel interessante redenen: "Toen de serie op tv kwam (1998) konden de luxueuze levens van Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte nog verantwoord worden," stelt ze. "In die tijd kon je nog 400 dollar voor een paar schoenen uitgeven. Nu kan niemand zich dat nog veroorloven en het is ook niet hip meer," staat te lezen op standaard.be. De actrice zou het wel leuk vinden als er een derde film komt, maar dan liever over de jonge jaren van de vier New Yorkse dames.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020