Excite

Europarlementariërs krijgen weer verhoging onkostenvergoeding

Europarlementariërs lijken niet helemaal door te hebben dat we op dit moment in één van de ergste economische crises ooit zitten. Ze hebben zichzelf namelijk 1500 euro extra aan onkostenvergoeding toegekend, terwijl er eerder ook al een verhoging van 1500 euro geaccepteerd was. Gelukkig blijkt niet iedereen het hier mee eens te zijn.

Europarlementariër Marta Andreasen van de Britse Independence Party heeft aangegeven dat ze verbijsterd is over de verhoging waar de begrotingscommissie afgelopen donderdag mee instemde. Zij meent dat de huidige vergoeding, die opgeteld uitkomt op zo’n 18.000 euro, al erg royaal. Bovendien vindt Andreasen de verhogingen van de vergoedingen echt niet te rijmen met de bezuinigingen en de hervormingen waar alle Europese overheden mee te maken hebben. Haar oordeel is dan ook vernietigend: haar collega’s zouden hun kop in het zand steken en totaal geen gevoel meer hebben als het gaat om de publieke opinie.

Andreasen krijgt bijval van Europarlementariër Jan Mulder van de VVD. Ook hij geeft aan dat de vergoedingen al hoog genoeg zijn en dat ze geen enkele moeite hebben om goede krachten aan te trekken. Ook de PVV blijkt geen voorstander te zijn van de verhoging en heeft al aangegeven dat ze er alles aan zal doen om Andreasen te steunen in haar strijd tegen deze bedragen. PVV-Europarlementslid Lucas Hartong noemt het hele verhaal ontgoochelend en merkt op dat maar weinig parlementsleden bereid zijn om in de uitgaven en eigen regelingen te snijden, ook al is dit hard nodig.

Afbeelding: Flickr, gebruiker blatantnews

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018