Excite

Eurovisie Songfestival kandidate Joan Franka was niet zenuwachtig

Joan Franka ontkent dat ze de zenuwen niet de baas was tijdens haar soms valse optreden bij het Eurovisie Songfestival. Dat zegt ze zaterdag in het Algemeen Dagblad. “Soms komt er een andere toon uit dan je bedoelt,” zo vertelt Joan de krant, “Het waren niet de zenuwen.” Presentator van het Songfestival Jan Smit, dacht daar tijdens de uitzending anders over: “Het was niet dat het geen goed optreden was, maar de zenuwen klonk erin door. Maar het is niet anders, ze heeft haar best gedaan. Er wordt veel meer vals gezongen door andere acts, maar we zijn natuurlijk extra kritisch op Joan.”

Tevreden

De The Voice of Holland-zangeres Joan Franka was zelf erg tevreden over haar optreden donderdagavond, ondanks dat ze met het nummer You and Me geen finaleplaats wist te bemachtigen. “Via mijn zendertjes in mijn oren hoorde ik het publiek joelen en klappen, dus ik dacht dat het goed ging.” Alsnog labelt Joan haar optreden als “prima” en denkt dat het nummer “wel oké” ging. “Ik was gewoon heel enthousiast, misschien klonk dat erin door.”

Uitgeschakeld

Hoewel Joan Franke zich weer gaat richten op haar muzikale carrière, zijn Eurovisie Songfestival fans diep teleurgesteld. Presentator Daniël Dekker zei: “We zijn uitgeschakeld en verslagen. Als we een kans hadden was het dit jaar, maar het mag niet zo zijn. Ik ben sprakeloos, ik baal ervan.” Het is voor de achtste keer op rij dat Nederland strandt in de halve finale. Alleen in 2004, toen het systeem met halve finales werd ingevoerd, schopte Nederland het tot de finale.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020