Excite

Eurovisie Songfestival wordt uitgezonden door TROS

Vanaf volgend jaar zal de TROS het Eurovisie Songfestival uitzenden. De omroep heeft een bericht hierover in de Telegraaf bevestigd.

Dit jaar zal het songfestival nog worden uitgezonden door NOS, dat gehouden wordt in Moskou. De Toppers, met René Froger, Gordon en Jeroen van de Boom zullen Nederland vertegenwoordigen. Jeroen van de Boom heeft de plaats ingenomen van Gerard Joling, die na een ruzie besloten heeft niet meer mee te doen.

Welk nummer De Toppers zullen zingen wordt bekend gemaakt tijdens het nationale songfestival, dat op 1 februari door de TROS wordt uitgezonden. Nadere bijzonderheden en details wil de TROS nog niet kwijt.

Het Eurovisie Songfestival bestaat al sinds 1956 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot evenement. Eerder deden er slechts acht landen mee. Tegenwoordig is bijna ieder land uit Europa vertegenwoordigd en wordt er gewerkt met halve finales. Vroeger was het verplicht om in je eigen taal te zingen en was er een professionele jury die de winnaar bepaalde. Tegenwoordig mag er in iedere gekozen taal gezongen worden, en wordt de winnaar bepaald door de kijkers. Het zingen in een zelfgekozen taal mag sinds 1999. In totaal heeft Nederland vier keer gewonnen. 1975 was de laatste keer dat Nederland op de eerste plek eindigde. Dit was met het nummer ‘Ding a dong’ van Teach-In.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020