Excite

Ex-Boyzone Stephen Gately (33) overleden!

Stephen Gately, voormalig Boyzone zanger, is gisteren plotseling overleden op Mallorca. De zanger was slechts 33 jaar oud en is waarschijnlijk in zijn slaap overleden.

Gately was na het uitgaan gaan slapen en is volgens een vriend van hem niet meer wakker geworden. Hij werd gevonden door zijn partner Andrew, met wie hij op vakantie was op Mallorca. Op dit moment zijn er nog geen details bekend over de dood van Stephen. Zijn voormalige bandleden zijn direct op het vliegtuig gestapt om zich bij Andrew te voegen.

Stephen Gately maakte in de jaren ’90 deel uit van Boyzone, naast Take That dé jongensband van dat moment. Samen met Ronan Keating was hij verantwoordelijk voor de zang van veel van de nummers van de groep. In Groot-Brittanië alleen al scoorden de jongens zes nummer één hits.

In 1999 liet Gately weten dat hij homo was. In de eerste instantie wilde hij dat liever niet openbaar maken, maar toen een kennis van hem dreigde deze informatie naar buiten te brengen, leek het hem toch verstandiger er zelf mee te komen. Zijn relatie met de Nederlander Eloy de Jong – van de jongensgroep Caught in the Act – werd toen wereldnieuws.

Nadat Boyzone uit elkaar ging begon Gately aan zijn solocarrière. Hij bracht eerst een soloalbum uit en maakte daarna carrière als musicalster. Zo speelde hij onder andere in The Wizard of Oz en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, een musical die op dit moment ook in Nederland een groot succes is.

Afbeelding: Flickr account MangakaMaiden Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020